Ιστορική Αναδρομή

Το 1960 Ο ιδρυτής της επιχείρησης κύριος Ιωάννης Πεταλάς, ξεκίνησε πολύ ταπεινά, σαν γυρολόγος στα χωριά της Θεσσαλίας μαζί με τον 10 ετών γιό του, Κωνσταντίνο Πεταλά, ο οποίος ακολουθούσε πιστά τα βήματα του πατέρα του. Στη συνέχεια και μέχρι το 1970, συνέχισαν το εμπόριο φρούτων και λαχανικών απευθυνόμενοι στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Το 1970 πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν ένα συνοικιακό μανάβικο.

Το 1986, μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας του, ο κύριος Κωνσταντίνος Πεταλάς σε ηλικία 24 ετών έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο της χονδρικής, νοικιάζοντας στην τότε λαχαναγορά (Φρούριο Λάρισας) κατάστημα.

To 1992 αρχίζει η ενασχόληση της επιχείρησης με εισαγωγές.

Το 1994 αγοράστηκε το πρώτο ιδιόκτητο μαγαζί στην υπάρχουσα λαχαναγορά της Λάρισας.

Το 1999 κατασκευάστηκε συσκευαστήριο 1.600 τετραγωνικών μέτρων το οποίο περιλαμβάνει:

  1. Ψυγεία συντήρησης εμπορευμάτων
  2. Ωριμαντήρια μπανανών
  3. Διαλογητήρια εμπορευμάτων

Το 2000 έγινε νέα επέκταση με δεύτερο συνεχόμενο μαγαζί στο χώρο της λαχαναγοράς.

Το 2006 έγινε πλήρης ανακαίνιση των 2 ιδιοκτήτων καταστημάτων της λαχαναγοράς και μετατροπή σε χώρους συντήρησης (ψυγεία).

Το 2015 έγινε πλήρης ανακαίνιση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων (συσκευαστήριο) με υπερσύγχρονα μηχανήματα ωρίμανσης μπανανών (ωριμαντήρια) και αναβάθμιση των ψυκτικών χώρων.Η εταιρία PETALAS FRUITS βασίζεται στη μέγιστη ποιότητα των προϊόντων από την επιλογή και αγορά, την αποθήκευση, μέχρι και την παράδοση στον πελάτη.
Η τεχνογνωσία και η εμπειρία τόσων ετών έχει κάνει την εταιρία αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς.
Οι ανταγωνιστικές τιμές κάνουν την εταιρία μοναδική στο χώρο της.

62 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Η εταιρία PETALAS FRUITS εδώ και 62 χρόνια προμηθεύει φρέσκα φρούτα και λαχανικά τόσο την Ελληνική αγορά όσο και αγορές του Εξωτερικού.


Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο καλύπτει τις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Προμηθευτές μας είναι Έλληνες παραγωγοί και ξένοι παραγωγικοί και εμπορικοί οίκοι. Πελάτες μας είναι αλυσίδες supermarket, χονδρέμποροι της Θεσσαλικής αγοράς καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας.

parallax background

Η προσωπική φροντίδα του κ. Πεταλά από την επιλογή και αγορά των προϊόντων μέχρι την παραλαβή τους από τους πελάτες μας, καθώς και οι ανταγωνιστικές τιμές κάνουν την εταιρία μας μοναδική στο χώρο της.